LogoKaravidasFinal

Schroth Scoliosis & Spine Clinic

Η Θεραπευτική Ομάδα

nikos                                                        Καραβίδας Νίκος

Είναι ο ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της Schroth Scoliosis & Spine Clinic.

Για το πλήρες βιογραφικό του πατήστε εδώ

 

Papachristou Athina photo

                                                       Παπαχρήστου Αθηνά

Η Αθηνά Παπαχρήστου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΤΟ 2007, εξασκώντας την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α ΚΑΤ, ενώ έπειτα ολοκλήρωσε και τον διετή κύκλο σπουδών στη σχολή Ιπποθεραπευτών και εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας, αναγνωρισμένη από τους ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Ι. & Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε (2007-2009).

Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια στην μέθοδο Mckenzie, Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία Σπονδυλικής Στήλης και Περιφερικών Αρθρώσεων (2008-2010 cert MDT), στην μέθοδο Mulligan, θεραπευτικοί χειρισμοί (2010-2012, CMP), στο Manual Therapy, μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΣΦΧΕ, υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας I.F.O.M.P.T.(2012-2014).

Έχει εξειδικευτεί επίσης στην Ωτοθεραπεία-Ωτοβελονισμό και Αισθητικό Βελονισμό (2014-2015), όπως επίσης και στον επιστημονικά τεκμηριωμένο Βιοιατρικό Βελονισμό & Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό από την Ελληνική Φυσιοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας (2016-2017), ολοκληρώνοντας 220 ώρες θεωρητικής και πρακτικής άσκησης. Πρόσφατα, το καλοκαίρι του 2019 παρακολούθησε και κάποια μετεκπαιδευτικά μαθήματα βελονισμού στο International Education College, Shanghai University of Traditional Chinese Medicine.

Παράλληλα παρακολούθησε επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυσικοθεραπεία στο Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο-Νεότερες Αντιλήψεις στην Αποκατάσταση» (2017-2018), που διοργανώθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .Είναι επίσης πιστοποιημένη θεραπεύτρια της μεθόδου Schroth (2018)  από το Barcelona Scoliosis Physical Therapy School (BSPTS) C1 level. Tον Σεπτέμβριο του 2019 πιστοποιήθηκε και ως δασκάλα Χάθα Γιόγκα από την Ακαδημία Γιόγκα «ΛΩΤΟΣ», ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 h.

Σε όλη αυτή την πολυετή πορεία της έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων που αφορούν την πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων, όπως: trigger point therapy/ξηρά βελόνα, clinical pilates-clinical reformer, μυοπεριτοναικός πόνος & αντιμετώπιση, neurodynamic solutions(NDS), manipulations(χειρισμοί σπονδυλικής στήλης), αθλητική φυσικοθεραπεία, kinesiotaping, φυσιολογία & διαχείριση χρόνιου πόνου, ρευματολογία , ακτινολογία, cupping massage, traditional thai massage & rejuvance.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος (ΣΦΧΕ) και της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας (ΕΦΕΑ).

 Nianiou Marianna photo

                                                                                Νιάνιου Μαριάννα

Η Μαριάννα Νιάνιου αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος το 2017, κάνοντας την εξάμηνη πρακτική της στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών <<Γεώργιος Γεννηματάς>> και έκτοτε εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια.

Το 2019 εργάστηκε στο τμήμα του φυσικοθεραπευτηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 Γ.Ν.Α), προσφέροντας εθελοντικά της υπηρεσίες της για 7 μήνες.

Έχει εξειδικευτεί στη μέθοδο Schroth, για την αντιμετώπιση της ιδιοπαθούς σκολίωσης και της κύφωσης, από το Barcelona Scoliosis Physical Therapy School, παρακολουθώντας το πρώτο επίπεδο σπουδών.  

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων που σχετίζονται με την πρόληψη και την φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

 dimitra photo schroth scoliosis spine clinic

                                                                               Μάζαρη Δήμητρα

Η Μάζαρη Δήμητρα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πραγματοποίησε την Πρακτική της Άσκηση στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου και εργάστηκε πάνω σε μυοσκελετικά, νευρολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά.

Το 2018 παρακολούθησε έναν κύκλο σεμιναρίων στο clinical pilates της Ελληνικης Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας και έλαβε πιστοποίηση στη Μέθοδο Pilates - Ασκήσεις Σταθεροποίησης και Κλινικές Εφαρμογές. Τον Ιούλιο του 2020 παρακολούθησε το σεμινάριο της μεθόδου Schroth από το Barcelona Scoliosis Physical Therapy School, που διοργανώθηκε στην Schroth Scoliosis & Spine Clinic.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας και έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων για την πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων.

 ioanna photo schroth scoliosis spine clinic

                                                                                Φινδριλή Ιωάννα

Η Ιωάννα Φινδριλή ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τον Μάρτιο του 2020. Πραγματοποίησε την τετράμηνη πρακτική της στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘‘Γεώργιος Γεννηματάς’’ και απέκτησε πληθώρα εμπειριών και γνώσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και νευρολογικών περιστατικών.

Για δύο μήνες πραγματοποίησε εθελοντική πρακτική άσκηση στο Centro Larios. Fisioterapia, Traumatología y Rehabilitación στην Μάλαγα της Ισπανίας.

Τα ενδιαφέροντα της επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μυοσκελετικών παθήσεων και των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό ημερίδων και συνεδρίων με βασικό αντικείμενο μελέτης την Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία.

Διενήργησε στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας συστηματική ανασκόπηση για την κλινική αποτελεσματικότητα εργαλείων και δοκιμασιών αξιολόγησης για ασθενείς με αναφερόμενο πόνο στο πόδι οσφυϊκής αιτιολογίας. Τον Ιούλιο του 2020 παρακολούθησε το σεμινάριο της μεθόδου Schroth από το Barcelona Scoliosis Physical Therapy School, που διοργανώθηκε στην Schroth Scoliosis & Spine Clinic.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

menu