LogoKaravidasFinal

Schroth Scoliosis & Spine Clinic

Η Θεραπευτική Ομάδα

nikos                                                                       Καραβίδας Νίκος

Είναι ο ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της Schroth Scoliosis & Spine Clinic.

Για το πλήρες βιογραφικό του πατήστε εδώ

 

Papachristou Athina photo

                                                                    Παπαχρήστου Αθηνά

Η Αθηνά Παπαχρήστου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΤΟ 2007, εξασκώντας την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α ΚΑΤ, ενώ έπειτα ολοκλήρωσε και τον διετή κύκλο σπουδών στη σχολή Ιπποθεραπευτών και εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας, αναγνωρισμένη από τους ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Ι. & Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε (2007-2009).

Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια στην μέθοδο Mckenzie, Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία Σπονδυλικής Στήλης και Περιφερικών Αρθρώσεων (2008-2010 cert MDT), στην μέθοδο Mulligan, θεραπευτικοί χειρισμοί (2010-2012, CMP), στο Manual Therapy, μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΣΦΧΕ, υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας I.F.O.M.P.T.(2012-2014).

Έχει εξειδικευτεί επίσης στην Ωτοθεραπεία-Ωτοβελονισμό και Αισθητικό Βελονισμό (2014-2015), όπως επίσης και στον επιστημονικά τεκμηριωμένο Βιοιατρικό Βελονισμό & Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό από την Ελληνική Φυσιοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας (2016-2017), ολοκληρώνοντας 220 ώρες θεωρητικής και πρακτικής άσκησης. Πρόσφατα, το καλοκαίρι του 2019 παρακολούθησε και κάποια μετεκπαιδευτικά μαθήματα βελονισμού στο International Education College, Shanghai University of Traditional Chinese Medicine.

Παράλληλα παρακολούθησε επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυσικοθεραπεία στο Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο-Νεότερες Αντιλήψεις στην Αποκατάσταση» (2017-2018), που διοργανώθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .Είναι επίσης πιστοποιημένη θεραπεύτρια της μεθόδου Schroth (2018)  από το Barcelona Scoliosis Physical Therapy School (BSPTS) C1 level. Tον Σεπτέμβριο του 2019 πιστοποιήθηκε και ως δασκάλα Χάθα Γιόγκα από την Ακαδημία Γιόγκα «ΛΩΤΟΣ», ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 h.

Σε όλη αυτή την πολυετή πορεία της έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων που αφορούν την πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων, όπως: trigger point therapy/ξηρά βελόνα, clinical pilates-clinical reformer, μυοπεριτοναικός πόνος & αντιμετώπιση, neurodynamic solutions(NDS), manipulations(χειρισμοί σπονδυλικής στήλης), αθλητική φυσικοθεραπεία, kinesiotaping, φυσιολογία &διαχείριση χρόνιου πόνου, ρευματολογία , ακτινολογία, cupping massage, traditional thai massage & rejuvance.

Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος (ΣΦΧΕ) και της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας (ΕΦΕΑ).

 Simatou Maria photo

                                                                       Σιμάτου Μαρία

H Mαρία Ιερ. Σιμάτου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικοθεραπείας (ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος), με πρακτική άσκηση ειδίκευσης στο ΙΑΣΩ Metropolitan General (τμήμα Φυσικοθεραπείας).

Απέκτησε διεθνή πιστοποίηση της μεθόδου Schroth, στην αντιμετώπιση της σκολίωσης και της κύφωσης "Certified Schroth Therapist" [BSPTS – C1 Certification].

Είναι πιστοποιημένη ΜULLIGAN Therapist (ΜΤ), σε ειδικές  θεραπευτικές  τεχνικές  κινητοποίησης, καθώς και Ergon ® ΙΑSΤΜ Τechnique Therapist στις τεχνικές κινητοποίησης μαλακών μορίων με χρήση ειδικού εξοπλισμού. 

Eίναι κάτοχος του τίτλου Master Trainer Clinical Pilates Instructor (HOMTD), στην εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων θεραπευτικής άσκησης Clinical Pilates σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται ιδιαίτερα στο επιστημονικό πεδίο των μυοσκελετικών παθήσεων και ρευματικών νοσημάτων, καθώς και στις δυσλειτουργίες στάσης και κίνησης (παθολογία της Σπονδυλικής Στήλης).

 Nianiou Marianna photo

                                                                      Νιάνιου Μαριάννα

Η Μαριάννα Νιάνιου αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος το 2017, κάνοντας την εξάμηνη πρακτική της στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών <<Γεώργιος Γεννηματάς>> και έκτοτε εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια.

Το 2019 εργάστηκε στο τμήμα του φυσικοθεραπευτηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 Γ.Ν.Α), προσφέροντας εθελοντικά της υπηρεσίες της για 7 μήνες.

Έχει εξειδικευτεί στη μέθοδο Schroth, για την αντιμετώπιση της ιδιοπαθούς σκολίωσης και της κύφωσης, από το Barcelona Scoliosis Physical Therapy School, παρακολουθώντας το πρώτο επίπεδο σπουδών.  

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων που σχετίζονται με την πρόληψη και την φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

menu