LogoKaravidasFinal

Schroth Scoliosis & Spine Clinic

Ο Νίκος Καραβίδας συμμετείχε με 2 εργασίες του στο World Spinal Column Society 9 Congress, που διοργανώθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2022, μαζί με το 15ο Ετήσιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης. Μάλιστα η εργασία του βραβεύτηκε ως η καλύτερη προφορική ανακοίνωση ολόκληρου του Συνεδρίου, κάτι που συνιστά τεράστια επιτυχία καθώς πρόκειται για αμιγώς Χειρουργικό Ορθοπεδικό Συνέδριο. Η βράβευση του έγινε κατά την επίσημη δεξίωση του Συνεδρίου.

Οι εργασίες του κ.Καραβίδα είχαν τίτλο: 

  • Non-operative treatment with brace and PSSE for severe scoliotic curves exceeding 40 degrees at peak of growth
  • Non-fusion surgical treatment for Adolescent Idiopathic Scoliosis by ApiFix system

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Στις 10 Δεκεμβρίου 2022 ο Νίκος Καραβίδας έδωσε διαδικτυακή διάλεξη (webinar) με τίτλο "Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises / PSSE - Schroth method", το οποίο διοργανώθηκε από την Deraya Medical Academy, που διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συμμετοχή στο webinar ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς οι προεγγραφές για την παρουσίαση είχαν ξεπεράσει τις 1100 (!!), αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων με την πλατφόρμα Zoom το webinar τελικά παρακολούθησαν σχεδόν 500 άτομα. Πρόκειται για μια από τις πιο μαζικές συμμετοχές σε webinar παγκοσμίως, δείγμα της υψηλής απήχησης που έχει η μέθοδος PSSE - Schroth αλλά και ο κ. Καραβίδας προσωπικά σε όλη την Μέση Ανατολή. Άλλωστε, μέσα στους επόμενους μήνες θα διοργανωθεί και το πρώτο σεμινάριο της μεθόδου PSSE - Schroth στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας ήταν προσκεκλημένος ομιλητής για το Albanian Physiotherapy Congress IV 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας στις 10 Δεκεμβρίου 2022. Η διάλεξη του είχε τίτλο "PSSE - Schroth method". Η μέθοδος PSSE - Schroth ανήκει στις Ειδικές Φυσικοθεραπευτικες Ασκήσεις για την Σκολίωση (Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises - PSSE) και αποτελεί μια καινούρια τεχνική που δημιουργήθηκε από τον Νίκο Καραβίδα, συνιστώντας σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της σκολίωσης και κύφωσης.

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας ως Faculty Member της Eurospine έδωσε 2 διαλέξεις για το Eurospine Diploma in Interprofessional Spine Care (EDISC) με τίτλο:  "Exercise Approach to Scoliosis"  και "Exercises for Spinal Pain during growth: Theory and Practice".

Το EDISC Diploma της Eurospine αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurospine, που απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες, με στόχο την εκπαίδευση στην πολυεπιστημονική προσέγγιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

H  Eurospine αποτελεί την σημαντικότερη επιστημονική κοινότητα για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης στην Ευρώπη, αποτελούμενη από τους σημαντικότερους Χειρουργούς Ορθοπεδικούς σπονδυλικής στήλης. Φέτος, στο EDISC έχουν εγγραφεί ήδη 37 συμμετέχοντες από 20 διαφορετικές χώρες, με ειδικότητα Χειρουργού Ορθοπεδικού, Νευροχειρουργού, Φυσικοθεραπευτή, Χειροπρακτικού, Οστεοπαθητικού, Ακτινολόγου, Ρευματολόγου, Νευρολόγου και Εργοθεραπευτή. 

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Ο Νίκος Καραβίδας θα είναι προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής (Keynote Speaker) στο 3rd International Scoliosis Symposium (SCOSYM), το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα (17-18 Σεπτεμβρίου). Η διάλεξη του θα είναι διάρκειας 30 λεπτών με τίτλο: "Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises (PSSE)".

Η Επιστημονική Επιτροπή του SCOSYM του ανέθεσε αυτή την διάλεξη αναγνωρίζοντας την εξειδίκευση του στις PSSE καθώς είναι ήδη Εκπαιδευτής στο Barcelona Scoliosis Physical Therapy School (BSPTS - Rigo Concept), αλλά και Πιστοποιημένος Θεραπευτής στις παρακάτω μεθόδους PSSE: International Schroth Scoliosis Treatment (Schroth ISST), Schroth Best Practice, Scientific Exercises Approach to Scoliosis (SEAS)  και Lyon. 

Θα παρουσιάσει επίσης μια προσωπική του έρευνα με τίτλο: "Complete non-operative treatment with brace and scoliosis specific exercises can be effective for severe scoliotic curves exceeding 40 degrees at peak of growth". Τέλος, αποτελεί και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCOSYM 2022.

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας θα είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ HELEXPO), 27-29 Μαΐου. Η ομιλία του θα έχει τίτλο: " Ειδικές Φυσικοθεραπευτικές Ασκήσεις για την Σκολίωση " και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 27/05 στα πλαίσια της θεματικής ενότητας: "Η Επιστημονική Εξειδίκευση στην αποκατάσταση των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης". 

Επίσης, το Σάββατο 28/05 θα έχει και προφορική ανακοίνωση με τίτλο: " Συντηρητική αντιμετώπιση της Εφηβικής Σκολίωσης με κηδεμόνα και Ασκήσεις Schroth " , στην θεματική ενότητα Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία.

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας θα είναι Εισηγητής σε Κλινικό Εργαστήριο με τίτλο " Ειδικές Φυσικοθεραπευτικές Ασκήσεις για την Σκολίωση με την μέθοδο Schroth" ,  στα πλαίσια του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπείας (ΠΣΦ), στην Θεσσαλονίκη, 27 - 29 Μαΐου 2022.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου, 14.00-16.00, στην Αίθουσα Κάσσανδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ HELEXPO). Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ.

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας συμμετείχε ενεργά στο Ετήσιο Συνέδριο της Society on Scoliosis Orhopedic and Rehabilitation Treatment (SOSORT), που διοργανώθηκε στο San Sebastian της Ισπανίας, 4-7 Μαΐου 2022. Η παρουσίαση της έρευνας του ήταν με τίτλο:

"Complete non-operative treatment with brace and Scoliosis Specific Exercises can be effective for severe scoliotic curves > 40 degrees at peak of growth "

Επίσης, όπως κάθε χρόνο ο κ.Καραβίδας ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου της SOSORT, καθώς και Συντονιστής στις εξής Στρογγυλές Τράπεζες: 

" Etiology of Spinal Abnormalities " , " Imaging of Spinal Abnormalities " , " Physical Therapy Design ang Theory".

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο International Gazi Health Sciences Congress, που διεξήχθη διαδικτυακά υπό την οργάνωση του Gazi University της Τουρκίας. Η ομιλία του είχε τίτλο:

"Orthosis for Adolescent Idiopathic Scoliosis treatment"

Η παρουσίαση εντάχθηκε στην θεματική ενότητα "A Current Outlook on Scoliosis from Theory to Practice". Το Συνέδριο διεξήχθη στις 15 - 17 Δεκεμβρίου 2021 και συμμετείχαν αρκετοί ομιλητές από χώρες του εξωτερικού. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο της διάλεξης.

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας συμμετείχε στο 35ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας (ΕΕΕΦ) με 2 παρουσιάσεις ερευνών του με τίτλο:

  • Οι Ειδικές Φυσικοθεραπευτικές Ασκήσεις για την Σκολίωση (PSSE) μειώνουν τις πιθανότητες επιδείνωσης της Εφηβικής Ιδιοπαθούς Σκολίωσης στην φάση της μέγιστης ανάπτυξης: Προοπτική μελέτη με ομάδα ελέγχου
  • Κηδεμόνας και Ειδικές Φυσικοθεραπευτικές Ασκήσεις για την Σκολίωση (PSSE): Προοπτική μελέτη σύμφωνα με τα κριτήρια εισόδου της Scoliosis Research Society (SRS)

Το 35ο Συνέδριο της ΕΕΕΦ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 4-5 Δεκεμβρίου 2021. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις περιλήψεις και τα βίντεο των ερευνών που παρουσιάστηκαν.

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο 3rd Scientific Conference of Physical Therapy, που διοργανώθηκε από το South Valley University, στην πόλη Qena της Αιγύπτου, στις 3-5 Νοεμβρίου 2021. Η διάλεξη του είχε τίτλο:

" Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises (PSSE) : Barcelona Scoliosis Physical Therapy School (BSPTS) - Rigo Concept " 

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία του σε βίντεο.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας συμμετείχε για ακόμα μια χρονιά στο 14ο Παννελήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης, που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη, 29-31 Οκτωβρίου 2021, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ), της Israeli Spine Society και της Cyprus Neurosurgical Society. Οι ομιλίες του κ. Καραβίδα είχαν τίτλο:

- ApiFix treatment for Adolescent Idiopathic Scoliosis (AIS): Non-fusion technique combined with Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises (PSSE)

- Brace and Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises (PSSE) for Adolescent Idiopathic Scoliosis (AIS) treatment: A prospective study following Scoliosis Research Society (SRS) criteria

 

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Σελίδα 1 από 8

menu