LogoKaravidasFinal

Schroth Scoliosis & Spine Clinic

Ο Νίκος Καραβίδας θα συμμετέχει στο συνέδριο της Eurospine (European Spine Society) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μετά το 2017 στο Δουβλίνο (όπου ήταν και ο μοναδικός Έλληνας με προφορική ανακοίνωση) και το 2018 στην Βαρκελώνη. Το Συνέδριο της Eurospine αποτελεί το πιο σημαντικό συνέδριο για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης στην Ευρώπη, καθώς συμμετέχουν οι σημαντικότεροι Χειρουργοί Σπονδυλικής Στήλης από όλο τον κόσμο.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας θα είναι επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής με κεντρική ομιλία στο 1st International Balkan Orthotics-Prosthetics Conference, που θα διεξαχθεί στο Trakya University της Αδριανούπολης (Edirne) στην Τουρκία, στις 18-19 Οκτωβρίου 2019.

Η ομιλία του θα έχει τίτλο:  "Exercises and Rehabilitation in Scoliosis"

 Το συνέδριο αυτό αποτελεί την συνέχεια του 10th International Congress of Prosthetics and Orthotics, που είχε διεξαχθεί πέρυσι στην Άγκυρα και ο Νίκος Καραβίδας ήταν πάλι κεντρικός προσκεκλημένος ομιλητής.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας θα συμμετέχει στο 75ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής και Ορθοπαιδικής Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ), με παρουσίαση της προσωπικής του έρευνας με τίτλο:

  • Η αποτελεσματικότητα των ασκήσεων της μεθόδου Schroth σε ασθενείς με υψηλό ρίσκο επιδείνωσης: Προοπτική μελέτη με ομάδα ελέγχου

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στις 2-5 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε συμμετοχή Ορθοπαιδικό Συνέδριο στην Ελλάδα. Η Schroth Scoliosis & Spine Clinic θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε Συνέδριο της ΕΕΧΟΤ. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας " Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης " και θα είναι η μοναδική που δεν θα πραγματοποιηθεί από Ορθοπαιδικό.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Ο Νίκος Καραβίδας θα πραγματοποιήσει ως Εκπαιδευτής (Instructor) σεμινάριο της μεθόδου Schroth BSPTS (Barcelona Scoliosis Physical Therapy School), C1 Level, στην Άγκυρα της Τουρκίας, σε 2 πενθήμερα τις εξής ημερομηνίες:

  • Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 - Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019
  • Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 - Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Ο χώρος διεξαγωγής θα είναι στο Meeting Hall της διεθνούς φήμης εταιρίας Ορθοπεδικών Ειδών Ottobock (Ottobock Ankara Regional Office). Η πρόσκληση για την διοργάνωση του σεμιναρίου έγινε από τον Prof Yavuz Yakut, καθηγητή Φυσικοθεραπείας και Ορθωτικής σε τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Τουρκίας. Ο Νίκος Καραβίδας στο πρόσφατο παρελθόν έδωσε δύο διαλέξεις για την αντιμετώπιση της σκολίωσης στην Τουρκία, καθώς ήταν επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής στο 10th International Congress of Prosthetics and Orthotics στην Άγκυρα τον Οκτώβριο του 2018, και στο 1st International Conference on Scoliosis Management στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο του 2019. 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας θα είναι Εκπαιδευτής (Instuctor) στο 1ο Σεμινάριο της μεθόδου Schroth BSPTS (Barcelona Scoliosis Physical Therapy School), που θα διοργανωθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου. Το σεμινάριο θα διοργανωθεί στο Νοσοκομειακό κέντρο Eden Healthcare, που είναι από τα σημαντικότερα στο Κάιρο, καθώς παρέχει εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα με διεθνή αναγνώριση και προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ορθοπεδικών επεμβάσεων, ιατρική εκπαίδευση,  υπηρεσίες αποκατάστασης και ευεξίας.

Πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα, καθώς ο Νίκος Καραβίδας θα γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος Εκπαιδευτής του BSPTS, πλην του Dr. Manuel Rigo, που θα διδάξει την μέθοδο Schroth διεθνώς, ενώ επίσης αυτό θα είναι γενικά το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο της μεθόδου Schroth σε ολόκληρη την Αφρική. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 πενθήμερα, στις εξής ημερομηνίες:

  • Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 - Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019
  • Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 - Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

H Eurospine (European Spine Society) αποτελεί την σημαντικότερη διεθνή επιστημονική κοινότητα σπονδυλικής στήλης στην Ευρώπη. Από το 2019 ξεκινάει την διοργάνωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, που ονομάζεται Eurospine Diploma in Interprofessional Spine Care (EDISC). Θα διεξαχθεί στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας (Eurospine Education Week), που διοργανώνεται μία φορά τον χρόνο και περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό διπλωμάτων και πιστοποιήσεων. Στην Eurospine Education Week, συμμετέχουν κάθε χρόνο, πολύ σημαντικοί Χειρουργοί σπονδυλικής στήλης, είτε ως εκπαιδευτές είτε ως εκπαιδευόμενοι, ενώ τα διπλώματα της Eurospine θεωρούνται από τα πιο αναγνωρισμένα και αξιόπιστα παγκοσμίως.

Ο Νίκος Καραβίδας θα παρακολουθήσει το σεμινάριο με τίτλο: "Assessment, Diagnosis and Management of Spinal Pain" . Το σεμινάριο θα είναι διήμερο και θα διεξαχθεί στις 4-5 Ιουλίου 2019, στο University Medical Center -CMU, στην Γενεύη της Ελβετίας

Μεγάλη διάκριση για τον Νίκο Καραβίδα, συνιστά το γεγονός ότι στην Education Week το 2020, του έχει προταθεί και θα συμμετέχει σαν Εκπαιδευτής στο πρόγραμμα EDISC και πιο συγκεκριμένα στο module : "Spinal Deformities -Scoliosis during growth and other deformities across the life".

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

To 1st International Symposium: "Current trends in research on Scoliosis and Other Spinal Deformities" θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στο Novi Sad της Σερβίας, στις 29 Ιουνίου 2019. Πρόκειται για μια επιστημονική ημερίδα, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της Σκολίωσης και άλλων παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης. Η διεξαγωγή της ημερίδας θα γίνει στον Συνεδριακό χώρο Master Centar.

Ο Νίκος Καραβίδας είναι επίσημος καλεσμένος από τον διοργανωτή του 1st International Symposium: "Current trends in research on Scoliosis and Other Spinal Deformities", Jevtic Nikola, εκπαιδευτή της μεθόδου Schroth από το International Schroth Scoliosis Treatment (ISST). Μάλιστα, του έχει ήδη προταθεί να συμμετέχει και ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου τα επόμενα χρόνια.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Ο Νίκος Καραβίδας δέχτηκε πρόσκληση να συμμετέχει στο Επικεντρωμένο Συμπόσιο "Θεραπευτική Άσκηση σε Μυοσκελετικά προβλήματα", που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα (ΠΤ) Θεσσαλονίκης, Κιλκίς & Χαλκιδικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. 

Η ομιλία του θα έχει διάρκεια 25 λεπτών και τίτλο: "Αρχές Εφαρμογής της μεθόδου Schroth σε ασθενείς με Εφηβική Σκολίωση"

Το συνέδριο θα διοργανωθεί στο Grand Hotel στην Θεσσαλονίκη, το διήμερο 4 και 5 Μαϊου 2019. Η ομιλία του Νίκου Καραβίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαϊου, μεταξύ 13.30 και 14.30, στην θεματική ενότητα των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης.

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Το Διεθνές Συνέδριο 1st International Conference on Scoliosis Management, θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 12 με 13 Απριλίου 2019, στο Akinguc Auditorium and Art Center of Istanbul Kultur University.

Ο Νίκος Καραβίδας δέχτηκε τιμητική πρόσκληση να συμμετέχει, έχοντας κεντρική ομιλία με τίτλο:

                                                                " Assessment of Adult Scoliosis"

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Το 14ο Ετήσιο Συνέδριο της Society on Scoliosis Orthopedic Rehabilitation and Treatment (SOSORT) θα διοργανωθεί στο San Francisco των ΗΠΑ, από 24 έως 27 Απριλίου του 2019 και αποτελεί το σημαντικότερο συνέδριο παγκοσμίως για την συντηρητική αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Ο Νίκος Καραβίδας είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου (όπως και πέρυσι στο Ντουμπρόβνικ), συμμετέχοντας στην αξιολόγηση των εργασιών που υποβλήθηκαν για παρουσίαση και στον σχεδιασμό του επιστημονικού προγράμματος. Στο συνέδριο επίσης θα παρουσιάσει 2 προσωπικές του έρευνες με τίτλους:

  • Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises (PSSE) can reduce the risk of progression in Adolescent Idiopathic Scoliosis during the peak of growth: A prospective study with a control group
  • Non-fusion scoliosis treatment with ApiFix system: Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises (PSSE) with Schroth method can significantly improve the final result

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Το 3ο Επίσημο Σεμινάριο της μεθόδου Schroth από το Barcelona Scoliosis Physical Therapy School (BSPTS), διοργανώθηκε από 9-18 Νοεμβρίου 2018 στην Schroth Scoliosis & Spine Clinic στην Αθήνα, με εισηγητή τον Νίκο Καραβίδα. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 10 φυσικοθεραπευτές, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι θεραπευτές εκπαιδεύτηκαν σε ένα σύνολο 80 ωρών, λαμβάνοντας σημαντικές θεωρητικές γνώσεις για την αντιμετώπιση της Σκολίωσης και ανέπτυξαν τις απαραίτητες πρακτικές δεξιότητες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν όλους τους τύπους σκολίωσης.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ο Νίκος Καραβίδας θα συμμετέχει στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που θα διεξαχθεί στον Βόλο, 1-4 Νοεμβρίου 2018, παρουσιάζοντας 3 προσωπικές του έρευνες (2 προφορικές ανακοινώσεις και 1 αναρτημένη ανακοίνωση/poster). Οι τίτλοι των εργασιών του είναι:

  • Οι Ειδικές Φυσικοθεραπευτικές Ασκήσεις για την Σκολίωση (PSSE) μειώνουν τις πιθανότητες επιδείνωσης της Εφηβικής Ιδιοπαθούς Σκολίωσης στην φάση της μέγιστης ανάπτυξης: Προοπτική μελέτη με ομάδα ελέγχου
  • Αντιμετώπιση της Εφηβικής Ιδιοπαθούς Σκολίωσης με τον κηδεμόνα Dynamic Derotation Brace (DDB), σε ασθενείς με υψηλό ρίσκο επιδείνωσης σύμφωνα με τα κριτήρια της Scoliosis Research Society (SRS)
  • Αντιμετώπιση της σκολίωσης με το σύστημα ApiFix: Οι Ειδικές Ασκήσεις για την Σκολίωση (PSSE) με την μέθοδο Schroth βελτιώνουν σημαντικά το θεραπευτικό αποτέλεσμα

Στο συνέδριο κάθε χρόνο συμμετέχουν οι κορυφαίοι Χειρουργοί Ορθοπεδικοί σπονδυλικής στήλης και Νευροχειρουργοί της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν και προσκεκλημένοι ομιλητές από το εξωτερικό. Ο Νίκος Καραβίδας θα είναι ο μοναδικός Φυσικοθεραπευτής που θα συμμετέχει με προφορική ανακοίνωση.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Σελίδα 1 από 5

menu